20.11.2019.

 FPM Agromehanika je četvrti put zaredom (od 2013-te godine) nastupila i imala zapaženo učešće na najvećem svetskom sajmu poljoprivredne mehanizacije – AGRITECHNICA 2019 koji je održan u Hanoveru (Nemačka), od 10. do 16. novembra 2019. godine,

Tokom trajanja sajma štand FPM Agromehanike, posetio je veliki broj kako sadašnjih tako i potencijalnih distributera i kupaca sa svih kontinenata i tom prilikom su napravljani dogovori o distribuciji proizvoda FPM Agromehanika na nekoliko novih tržišta.
Učešćem na ovom sajmu, koji predstavlja najznačajjniju manifestaciju ovog tipa na svetu, naša kompanija je još jednom potvrdila status lidera u domaćoj proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, kao i da su naši proizvodi veoma konkurentni na međunarodnom tržištu.
Tokom nastupa na Agritechnica 2019, predstavljeni su proizvodi iz programa za seno  (diskaste kosačice, linijske kosačice, rotacioni sakupljači sena i rasturači sena) proizvodi za obradu zemlje (rotacione drljače, rotacione sitnilice – freze), kao i program mulčara (za voćarstvo, za ratarstvo, univerzalni mulčari, laki mulčari i bočni mulčari).
Predstavljeno je i nekoliko novih rešenja na mašinama – novi rezni aparat na diskastim kosačicama koji omogućava jednostavnu i brzu zamenu prenosnih zupčanika,  zatim srednje pomerljive freze radnog zahvata od 1.65m do 2.05m koje sada imaju 6 motičica po rozetni, (umesto 4 motičice po rezetni kako je bilo ranije)  što omogućava bolju i kvalitetniju obradu zemljišta, kao i linijska kosačica sa 2 rezne letve sa novim radnim zahvatom od 2.25m kojeg ranije nije bilo u ponudi. Ovaj radni zahvat je napravljen specijalno po zahtevima distributera sa Nemačkog tržišta.
Nakon uspešnog nastupa na sajmu Agritechnica 2019, očekuje se dalji rast izvoza i osvajanje novih tržišta.