19.04.2016.
FPM Agromehanika je uz saradnju sa našim lokalnim dilerom ,,Radulović DOO,, iz Prijepolja i Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA), isporučila je 23 motokultivatora FPM 406 za članove Udruženja malinara "Zlatna malina“ u Prijepolju.
Uz saradnju sa opštinom Prijepolje i Udruženjem malinara "Zlatna malina“ TIKA i FPM Agromehanika su ovom isporukom, za sedamdeset proizvođača maline i članova udruženja, su znatno poboljšale uslove za proizvodnju ovog jagodičastog voća, rečeno je na skupu prilikom primopredaje donacije.
Koordinator TIKA-e u Beogradu Mehmet Bayrak je izražavajući zadovoljstvo što mogu da realizuju projekte u multietničkoj sredini kakvo je Prijepolje rekao da ovakvim projektima direktno pomaže ljudima na terenu i razvija porodični biznis.

"Cilj nam je da porodicama koje se bave poljoprivrednom stvorimo uslove za bolji i lakši posao. Ovom sitnom mehanizacijom će puno lakše obrađivati zasade malina. I s ovim projektima smo u direktnom kontaktu s ljudima i direktno utičemo na poboljšanje njihovog života“, naveo je Bayrak