06.06.2018.

 Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, posetili su 01.06.2018.godine našu kompaniju.

Oni su se na sastanku sa rukovodstvom kompanije upoznali sa istorijatom firme, trenutnim stanjem i planovima daljeg rada FPM Agromehanika i obišli su izložbu proizvoda i proizvodnih pogona preduzeća.
Predsednica Vlade je kazala da je FPM Agromehanika veliki domaći investitor sa oko 250 radnika, koja je nakon uspešne privatizacije imala od 2007. više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da se sada realizuju dodatne investicije veće od pet miliona evra. Premijerka je rekla da država treba više da ulaže u takve kompanije i zahvalila predsediku opštine Boljevac što ima savet za lokalni ekonomski razvoj koji pita privrednike šta može država za njih da uradi kako nastavili da otvaraju radna mesta.
Premijerka je najavila veću pomoć države za domaće proizvođače.
"Radimo na pravilniku za primenu uredbe za subvencije poljoprivrednih proizvođača, koja će dati prednost domaćim proizvođačim poljoprivredne mehanizaciji. Želimo više da podržavamo domaće proizvođače, kao što je FPM Agromehanika u Boljevcu", naglasila je premijerka.
Ona je dodala da bi taj pravilnik trebalo da bude gotov i potpisan od strane ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića u narednih mesec dana. Brnabić je poručila da će država nastaviti da subvencioniše poljoprivredne proizvođače i podsetila da je agrarni budžet za 12 odsto veći nego u 2017.
"Povećali smo budžet za subvencije ove godine za poljoprivedne proizvođače, ali se pokazalo da Uprava za agrarana plaćanja nema kapacitet da to sve obradi, pa se čeka od šest meseci do godinu dana. Radimo sa Upravom da to ubrzamo i nadam se da ćemo od iduće godine imati potpuno elektronske prijave i obrade podataka".
Predsednik PKS Čadež je rekao da je više puta dolazio u boljevačku firmu i da je ponosan kada vidi da su udvostručili proizvodnju za nešto više od godinu dana.
Naglasio je da su proizvodi te fabrike konkurentni u Norveškoj, Danaskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zemljama, odnosno na 34 strana tržišta. Istakao je da čak 20 dilera u Nemačkoj prodaju te proizvode. Prema njegovim rečima ,sve to pokazuje da naše firme to mogu, a drugo da ima i uspešno privatizovanih firmi, koje su nastavile da rade, investirale i zaposlile i nove radnike.
Čadež je zahvalio premijerki što ima sluha za privredu i istakao da ta veza između države i privrednika nikada nije bila jača. Dodao je da bi fabrika u Boljevcu trebalo već u avgustu da ima dva nova objekta.

Ljubinko Gobeljić, predsednik kompanije, zahvalio je premijerki Brnabić što je pokazala da razume probleme sa kojima se firme svakodnevno suočavaju, kao i PKS sto se potpuno okrenula privredi i pomaže privrednicima na sve moguće načine.