DanasKompanija FPM Agromehanika je najveći proizvođač poljoprivrednih mašina u Jugoistočnoj Evropi, sa tradicijom dugom 60 godina. Od svog osnivanja, 1961. godine, nastojala je da ide u korak sa tehnološkim trendovima i da usavršava proizvodnju, zahvaljujući čemu je danas to uspešna firma sa preko 220 visoko obučenih i kvalifikovanih zaposlenih, sa najmodernijim mašinama i razvijenom tehnologijom u svim fazama proizvodnje. Razvoj proizvoda se vrši u sopstvenom odeljenju za istraživanje i razvoj, pri čemu se održava bliska saradnja sa fakultetima i institutima za poljoprivredu i mašinstvo, kao i sa dobro poznatim i renomiranim proizvođačima poljoprivrednih mašina iz Italije, Francuske i Nemačke. FPM Agromehanika poseduje certifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i IATF 16949/2016, a svi proizvodi poseduju CE znak, što garantuje bezbednu upotrebu.

Proizvodni program čine četiri grupe proizvoda, u okviru kojih postoji više tipova i modela:

1. PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE – PROGRAM ZA OBRADU SENA
   - Diskaste kosačice sa sistemom prenosa putem OK vratila i putem zupčanika
   - Linijske kosačice sa jednom i 2 rezne letve
   - Rotacioni sakupljači sena
   - Sakupljači sena “Sunce”
   - Trakasti sakupljači sena
   - Rasturači sena

2.PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE – PROGRAM SITNILICA BILJNIH OSTATAKA – MULČARA
   - Mulčari za voćarstvo i vinogradarstvo
   - Mulčari za ratarstvo
   - Bočni mulčari
   - Univerzalni mulčari

3.PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE – PROGRAM MAŠINA ZA OBRADU ZEMLJE
   - Rotacione sitnilice
   - Rotacione sitnilice za teške uslove rada
   - Rotacione drljače
   - Vučene tanjirače
   - Rasipači soli i đubriva
   - Traktorske daske za sneg

4. PROGRAM SAMOHODNIH MAŠINA
   - Motokultivatori (snage 6 KS, 8 KS,10 KS i 12,5 KS);
   - Motokosačice (univerzalne i parkovske);
   - Motokopačice (snage 1,5 KS i 5,5 KS);
   - Priključci za samohodne mašine sopstvene proizvodnje, kao i za mašine drugih proizvođača.

Pored osnovnog proizvodnog programa, kompanija proizvodi veliki broj delova i sklopova za druge proizvođače poljoprivredne mehanizacije iz Evrope i sveta i vršu usluge termičke obrade metala, peskarenja, cinkovanja, ozubljenja,  karbonitriranja itd. za firme iz drugih sektora privrede.

Tradicija i iskustvo od gotovo 60 godina, uz savremenu proizvodnju, garantuju visok kvalitet i pouzdanost proizvoda, zahvaljujući čemu je FPM Agromehanika prisutna u preko 30 zemalja sveta i nastavlja da širi svoje poslovanje na nova tržišta.

Svi proizvodi su proizvedeni u skladu sa regulativom EU i poseduju CE znak.
 

 SIQ Eng.jpg

 

Pored svoje osnovne delatnosti - proizvodnje traktorskih priključaka, FPM Agromehanika je od 2013. godine generalni distributer traktora marke “Solis”  Indisjkog proizvođača traktora “International Tractors Limited – Sonalika” za teritoriju Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Osim distribucije, u pogonima fabrike se vrši i industrijska montaža ovih traktora, sa strateškim ciljem lokalizacije i proizvodnje pojedinih komponenti. Više informacija o Solis traktorima možete pronaći OVDE

Takođe, FPM Agromehanika je i ovlašćeni distributer nekih od poznatih brendova mašina iz sfere komunalne delatnosti, traktorske-vučene čistilice i elektro-usisivači turkog proizvođača “Ustun-El”, itd.

FPM AGROMEHANIKA DOO, zahvaljujući dosadašnjim rezultatima poslovanja spada u krug vodećih proizvođača mašina za poljoprivredu.


MISIJA

ZAŠTO POSTOJIMO?
DA VAS UČINIMO PONOSNIM NA VAŠ RAD I JAKIM NA SVIM POLJIMA,
TAKO ŠTO ĆEMO VAM OBEZBEDITI SNAŽNU, POUZDANU I EFIKASNU POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU .


VIZIJA

GDE VIDIMO SEBE U BUDUĆNOSTI?
ŽELIMO DA BUDEMO VAŠ PRVI IZBOR PROIZVOĐAČA,
KADA JE U PITANJU EFIKASNOST, POUZDANOST, JEDNOSTAVNOST U RUKOVANJU I ODRŽAVANJU KAO I SNAGA NA SVIM POLJIMA.
 
Želimo da budemo prvi izbor vrednih ljudi. Koristeći 60 godina iskustva želimo da predstavljamo simbol jednostavnosti, pouzdanostii snage na svakom polju. Ponosni na činjenicu da smo dans jedan od vodecih proizvodjaca u regionu, postavili smo sebi cilj da u buducnosti postanemo jedan od vodecih proizvođača poljoprivredne mehanizacije u svetu.